به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا منتظری ظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان با بیان این که فرمان و دستور ولی امر، جدا از اینکه در زمره امر اداری قرار دارد، یک تکلیف دینی است که باید با همت و جدیت بیشتر بدان پرداخته شود، افزود: قراردادن دو عنصر اقتصاد و فرهنگ در کنار هم امری هوشمندانه است که مقام معظم رهبری در شعار امسال بر آن تاکید داشتند.
وی با اشاره به این نکته که شعار ارائه شده از سوی مقام معظم رهبری، یک مسئله دارای اولویت در کشور است، بیان داشت: این دوعنصر از مسائل مهم کشور هستند که قرار است با پاسخ مثبت از سوی ملت، دولت، مجلس و سه قوای حاکمه در راستای تحقق آن، شرایط رسیدن کشور به جایگاه رفیع را فراهم نماییم.
وی تاکید کرد: نامگذاری سال جهت 93 یک نقشه راه مسئله محور است نه موضوع محور و پرداختن به شعار ارائه شده از سوی رهبر، یک مسئله دارای اولویت در کشور است.
وی در بحث اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی اذعان داشت: در طول 30 سال انقلاب اسلامی، جنگ های مختلفی پیش روی ایران اسلامی بود که از جمله آن نبرد نابرابر نظامی برعلیه ایران بوده است که برای عبور از آن مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و زور را در پیش گرفتیم.
منتظری ادامه داد: ملت ایران امروز با نبرد دیگری به نام نبرد اقتصادی روبرو است که به عنوان نبردی نابرابر تلقی می شود و باید بپذیریم تنها راه پیروزی در این راه، مقاومت و ایستادگی است.
وی با بیان اینکه باید در اندیشه طراحی و شکل گیری مباحث اقتصادی باشیم، افزود: این اندیشه ها باید دانش بنیان باشد و به گونه ای طراحی شود که در برابر تهدیدهای کوچک و بزرگ متزلزل نشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: درون زا بودن و توجه به برون، از دیگر مسائلی است که رعایت آن اسباب قطع وابستگی به حکومت های استعماری را فراهم می کند.
منتظری ضمن بیان اینکه ملت وابسته شکننده خواهد بود و خیلی زود در برابر تهدیدها و قطع وابستگی ها از بین خواهد رفت، یادآور شد: مهم ترین عامل سقوط و عقب ماندگی یک جامعه، وابستگی آن است که در تجربه های دوران قاجار و پهلوی به تبعات آن پی برده ایم.
وی استقلال را عاملی مهم در عدم وابستگی دانست و خاطرنشان کرد: استقلال یعنی قطع وابستگی ها اعم از فرهنگی و اقتصادی و تا زمانی که وابستگی به شرق و غرب وجود داشته باشد، آزادی معنا پیدا نمی کند و در کشور ما، استقلال و آزادی به عنوان دو مفهوم عمیق، در مسیر جمهوری اسلامی تعریف شده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به اقتصاد مقامتی بیان نمود: اقتصاد مقاومتی به معنای ایستادن و تکیه کردن بر توانایی های خویش و عدم وابستگی و دستگیری به این سو و آن سو است.
منتظری فرهنگ را مهم ترین عنصر موثر در جامعه دانست و اظهار داشت: فرهنگ اصیل تاثیر گذاری اش بیش از عناصر دیگر در جامعه است که مبدا تمام خوشبختی ها بوده و در برابر آن فرهنگ مبتذل بسترساز همه بدبختی ها است و از این رو باید با تمام تلاش، سعی در پیاده کردن فرهنگی اصیل و قوی در جامعه باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان تصریح کرد: تا زمانی که نگاه جامعه را تغییر ندهیم، اقتصاد مقاومتی شعاری بیش نخواهد بود و در این راستا اگر می خواهیم به اقتصادی پویا و مانا برسیم، باید فرهنگ های غلط را به فرهنگ صحیح و اسلامی تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه نوع نگاه و دیدگاه مسیر زندگی انسان را عوض می کند، افزود: تغییر در نوع نگرش، اقتصادی پویا را به دنبال دارد که جهت برقراری آن باید نگرش مردم تغییر یابد.
منتظری با اشاره به رابطه معنادار اقتصاد و فرهنگ به عنوان کلید واژه های اساسی، بیان داشت: مردم با تقویت نگرش فرهنگی خود می توانند سهم عظیمی در ایجاد اقتصاد مقاومتی داشته و بالعکس با بهره گیری از مسائل اقتصادی می توانند به سمت حفظ و شکوفایی فرهنگی اصیل و درخور پیش روند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در تقسیم بندی حوزه های فرهنگ گفت: فرهنگ کلاسیک یا تخصصی، فرهنگ عامه که پرداختن به آداب، رسوم، سنن و غیره از منظرهای آن است و فرهنگ عمومی از تقسیم بندی های مهم فرهنگ هستند.
منتظری با بیان اینکه فرهنگ عمومی به بخشی از فرهنگ اطلاق می شود که مسیر زندگی را مشخص کرده و عادات را شکل داده و رفتارها را تغییر می دهد، افزود: آنچه در پیام سال 93 بیشتر مد نظر مقام معظم رهبری بوده، فرهنگ عمومی است که تمام جامعه را در بر می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تشکل های مردمی ایفاگر نقش های فرهنگ عمومی هستند که این امر نشان می دهد جهت حل موضوع، در کنار توجه به دستگاه های دولتی بیشترین تکیه بر ظرفیت های مردمی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به اینکه عزم ملی و مدیریت جهادی موثرترین راهکارهای دستیابی به مسیر بلند تحقق اهداف است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با ارائه این دو کلید واژه، مسیر حرکت ملت را تعریف کرده اند.
منتظری عنوان کرد: تکلیف محوری، بدان معنا که موضوع بر اساس تکلیف مقدس خواهد شد، بی قراری و سخت کوشی که استناد به دوران جنگ و بی قراری نیروها تار رسیدن به هدف دارد و همت بلند، با بیان اینکه انسان های سست عنصر و تنبل نمی توانند خروجی مناسبی داشته باشند، از شاخص های مدیریت جهادی است.
وی قصد قربت و اخلاص را از دیگر شاخص ها عنوان کرد و افزود: اگر هر فرد بر فعالیت ها و کوشش قلمرو خویش حاکم شود و نگاه خود را تنها به فعالیت های بالادستی معطوف نسازد و اندیشه و عمل خود را خالص کند، اقداماتش ارزش پیدا می کند و در کنار آن عیار اندیشه و عمل نیز ارزشمند می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان خودباوری به توانایی ها و توانمندی های ملی را از شاخص های مهم دانست و اذعان داشت: تلاش متناسب براساس تمام ظرفیت ها، عملکرد آگاهانه و عالمانه از دیگر شاخص ها در بحث مدیریت جهادی است.
منتظری آموزه های دفاع مقدس را بهترین مدل مدیریت جهادی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: آموزه های دفاع مقدس باید دوباره بازخوانی شود و تا حد امکان از این گنجینه عظیم بهره جست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان درخصوص عزم ملی در خاتمه اظهار داشت: در برقراری عزم ملی باید همه فعل خواستن را صرف کنند و هرشخص انگشت اشاره را به سمت خویش گرفته و سهم خود را در تحول مشخص کند.
نظر شما